Tutkittua tietoa kahvista

Elintarviketeollisuusliiton Kahvi- ja paahtimoyhdistys tarjoaa tutkittua tietoa
kahvista ja terveydestä terveydenhuollon ja ravitsemuksen ammattilaisille.

Image

Kofeiini

Kupillinen kahvia sisältää noin 75–100 milligramma kofeiinia, joka on kahvin tärkein ja eniten tutkittu fysiologisesti aktiivinen ainesosa.

Lue lisää
Image

Neurodegeneratiiviset sairaudet

Säännöllisen kahvinjuonnin yhteydestä Alzheimerin ja Parkinsonin taudin kehittymiseen on saatu mielenkiintoisia ja lupaavia tutkimustuloksia.

Lue lisää
Image

Sydänterveys

Mitä tieteellisten tutkimusten tulokset kertovat kohtuullisen kahvinjuonnin yhteydestä sepelvaltimotautiin, aivohalvaukseen tai muihin sydän- ja verisuonisairauksiin?

Lue lisää
Image

Tyypin 2 diabetes

Kahvinjuonnin yhteydestä tyypin 2 diabetekseen sekä mahdollisesta vaikutusmekanismista on tehty lukuisia tutkimuksia ja meta-analyyseja.

Lue lisää
Image

Kahvi ja ruoansulatuskanava

Kahvi ja vatsavaivat puhuttavat, mutta mitä tieteellisten tutkimusten perusteella tiedetään kahvin yhteydestä ruoansulatuskanavan sairauksiin ja vaivoihin.

Lue lisää

Sisällysluettelo