Kahvin koostumus

Miljoonat ihmiset eri puolilla maailmaa nauttivat kahvia ja sen ainesosia on tutkittu laajasti. Tutkimukset osoittavat, että kohtuullisesti nautittuna kahvi sopii osaksi terveellistä ja tasapainoista ruokavaliota.

Tähän osioon on koottu tietoa kahvipavun luonnollisista ainesosista sekä paahtamisen ja valmistamisen vaikutuksista kahvin lopulliseen koostumukseen ja kahvikupillisen ravintosisältöön.

Ravintosisältö/100 ml kahvia tässä yhteydessä tarkoittaa keskivahvaa (51.5 g kahvijauhetta/1 l vettä), mustaa, kofeiinia sisältävää kahvia1. On kuitenkin hyvä muistaa, että maidon, kerman, sokerin tai muiden makeuttajien lisääminen vaikuttaa juoman lopulliseen ravintosisältöön.

Tiedot on suunnattu terveydenhuollon ammattilaisille ja ravitsemusasiantuntijoille.