The good things in life:
Can coffee consumption reduce the risk of developing Alzheimer´s disease?

Raportti kahvinjuonnin merkityksestä Alzheimerin taudin ehkäisyssä perustuu ISIC:n (Institute for Scientific Information on Coffee) Euroopan Alzheimer-kongressissa isännöimän symposiumin esityksiin.

Englanninkielinen raportti löytyy täältä.






Yhteenveto

Alzheimerin tauti on yleisin dementiaa aiheuttavaa sairaus. Se on monitekijäinen sairaus, jonka kehittymiseen vaikuttavat erityisesti elintavat mutta myös perinnölliset alttiustekijät. Alzheimerin taudin perimmäistä syytä ei tunneta.

Jatkuvasti lisääntyvän tutkimustiedon mukaan ravitsemuksella saattaa olla merkittävä vaikutus riskiin sairastua Alzheimerin tautiin. Epidemiologisissa tutkimuksissa on havaittu, että kohtuullinen kahvinjuonti saattaa olla yhteydessä pienentyneeseen sairastumisriskiin. Tämän yhteyden tarkempi ymmärtäminen edellyttää vielä lisätutkimuksia.

Tieteellisten tutkimusten perusteella kahvinjuonnista saa parhaimman hyödyn huomioimalla nämä kolme seikkaa:

Ajoitus
Kahvinjuonti tulee aloittaa ajoissa, ennen kuin dementiaoireet alkavat.

Kesto
Kahvinjuonnin tulisi olla säännöllistä ja elinikäistä.

Määrä
Kahvinjuonnin tulisi olla kohtuullista eli 3–5 kupillista päivässä.





Tiedot on suunnattu terveydenhuollon ammattilaisille ja ravitsemusasiantuntijoille.