Tutkittua tietoa kahvista

Elintarviketeollisuusliiton Kahvi- ja paahtimoyhdistys tarjoaa tutkittua tietoa
kahvista ja terveydestä terveydenhuollon ja ravitsemuksen ammattilaisille.

Image

Kofeiini elimistössä

Tiesitkö, että kofeiinin imeytymisessä on yksilöllisiä eroja? Yleensä se imeytyy elimistöön noin 45 minuutissa ja pitoisuus on suurimmillaan 15-120 minuuttia nauttimisesta.

Lue lisää
Image

Uusi tutkimus: Kahvi ja tyypin 2 diabetes

Kahvinjuonti on ylipainoisilla tyypin 2 diabeetikoilla yhteydessä vähemmän vakavaan ei-alkoholiperäiseen rasvamaksatautiin.

Lue lisää
Image

Kahvi ja terveys –uutiskirje 01/2024

Tammikuun Kahvi ja terveys -uutiskirjeessä tutkittua tietoa kahvista ja tyypin 2 diabeteksesta.

Lue lisää
Image

Kahvi ja sydänterveys

Tutkimuksissa on selvitetty kohtuullisen kahvinjuonnin, 3-5 kupillista/päivä, yhteyksiä sydän- ja verisuonisairauksilta suojaaviin vaikutuksiin.

Lue lisää
Image

Kahvi ja neurodegeneratiiviset sairaudet

Tutkimustietoa kahvinjuonnin yhteydestä kognitiiviseen suorituskykyyn sekä Alzheimerin ja Parkinsonin taudin kehittymiseen.

Lue lisää
Image

Kahvi, kofeiini ja henkinen suorituskyky

EFSA:n kupillinen kahvia lisää sekä tarkkaavaisuutta että valppautta, erityisesti vireystilan ollessa alhainen.

Lue lisää

Sisällysluettelo