Tulossa: Aamiaisseminaari – Nestetasapaino, urheilusuoritukset, uni
 
   
 
 
TULOSSA:
AAMIAISSEMINAARI – NESTETASAPAINO, URHEILUSUORITUKSET, UNI

Kahvi, henkinen suorituskyky ja sydänterveys


 

  Joulukuu 2016
 

 
 
 

Kahvi vaikuttaa myönteisesti mm. henkiseen suorituskykyyn ja sydänterveyteen. Kahvista saatava kofeiini parantaa tutkitusti tarkkaavaisuutta ja valppautta. Tiesitkö, että kupillinen vahvaa kahvia ehkäisee ajokyvyn heikentymistä yhtä hyvin kuin puolen tunnin torkut? Kahvinjuonnin on todettu myös pienentävän riskiä sairastua sydän- ja verisuonitauteihin jopa 21 %:lla ja pienentävän aivoinfarktin riskiä erityisesti naisilla.

Juuri päivitettyä tutkimustietoa

  • kahvin vaikutuksista henkiseen suorituskykyyn löydät täältä
  • kahvista ja sydänterveydestä löydät täältä
 
 
     
 
 

 

KAHVI JA TERVEYS –AAMIAISSEMINAARI – ILMOITTAUDU & MERKITSE KALENTERIIN

Kahvin ja kofeiinin vaikutukset nestetasapainoon, urheilusuorituksiin sekä uneen kiinnostavat tutkijoita.  Tervetuloa kuuntelemaan, mitä huippuasiantuntijat kertovat uusimmista tutkimustuloksista helmikuussa järjestettävässä Kahvi ja terveys –aamiaisseminaarissa. 

Päivä: 3.2.2017
Aika: klo 8:30
Paikka: KILTASALI, Satakuntatalo, Lapinrinne 1, Helsinki

Voit varmistaa paikkasi ilmoittautumalla jo nyt.

Ohjelma

Ilmoittautuminen

Ilmoittautuminen viimeistään: 25.1.2017

Mukaan mahtuu 100 nopeinta!

Tilaisuus on maksuton.

Sophie Killer, Dr., Lead Performance Nutritionist, British Athletics Olympic & Paralympic Track & Field: 
Ison-Britannian olympia- ja paralympiaurheilijoiden ravitsemusasiantuntija Sophie Killer kertoo kahvin vaikutuksista nestetasapainoon ja urheilusuorituksiin. 

Tarja Stenberg (Porkka-Heiskanen), dosentti, Helsingin yliopisto, Biolääketieteen laitos: 
Unen molekyylitason mekanismeihin keskittyvän tutkimusryhmän johtaja Tarja Stenberg kertoo, miten kofeiini piristää vaikuttamalla adenosiinireseptorien toimintaan. 

Lisätietoja aamiaisseminaarista:
Marleena Tanhuanpää, marleena.tanhuanpaa@etl.fi

 
 
     
 
 

 

Miten kupillinen kahvia vaikuttaa aivoihin?

Kahvinjuonnin tiedetään edistävän valppautta, tarkkaavaisuutta ja fyysistä suorituskykyä, mikä tutkimusten mukaan liittyy kofeiiniin. 

EFSA:n (Euroopan elintarviketurvallisuusviranomainen) mukaan on vakuuttavaa tutkimusnäyttöä siitä, että 75 mg:n annos kofeiinia lisää sekä tarkkaavaisuutta että valppautta.

Tutkimuksissa on myös osoitettu, että kupillinen vahvaa kahvia ehkäisee ajokyvyn heikkenemistä yhtä tehokkaasti kuin 30 minuutin torkut.

Mitä aivoissa tapahtuu, kun on nautittu kupillinen kahvia? Tämä video kertoo, miten kofeiini imeytyy elimistöön, miten se kuljetetaan aivoihin ja miten se vaikuttaa aivoissa. Kofeiinin vaikutukset perustuvat siihen, että se muistuttaa rakenteeltaan adenosiinia ja pystyy siksi sitoutumaan adenosiinireseptoreihin.

Tutustu englanninkieliseen animaatioon täällä.

 
 
     
 
 

 

3-5 kupillista kahvia päivässä saattaa pienentää sydän- ja verisuonitautien riskiä

Yleisin kuolinsyy Euroopassa on sydän- ja verisuonitaudit, joiden osuus on 45 % kaikista kuolemista. Vuosittain 4 miljoonaa eurooppalaista menehtyy sydän- ja verisuonitauteihin – yksi joka seitsemäs sekunti.

Tieteellisten tutkimusten mukaan kahvinjuonti ei ole yhteydessä suurentuneeseen sydän- ja verisuonitautien riskiin. Sen sijaan useiden tutkimusten mukaan kahvinjuonti saattaa auttaa ehkäisemään sydänsairauksia. Parhaimman suojan näyttää antavan 3-5 kupillista kahvia päivässä. Sydän- ja verisuonitautikuolleisuuden riskin on osoitettu pienentyvän 21 %, kun kahvia juodaan 3 kupillista päivässä.

Tutustu juuri päivitettyyn kahviin ja sydänterveyteen liittyvään tutkimustietoon täällä.

 
 
     
 
 

 

Kahvi- ja paahtimoyhdistys auttaa seuraamaan tutkimustietoa

Kahvi ja terveys -sivuston on tuottanut Kahvi- ja paahtimoyhdistys. Sivusto tarjoaa terveydenhuollon ammattilaisille ja ravitsemusasiantuntijoille helpon ja luotettavan väylän seurata kahviin, kofeiinin ja terveyteen liittyvää, jatkuvasti lisääntyvää tutkimustietoa. Sisältö perustuu englanninkieliseen Coffee and Health –sivustoon, jota tuottaa ja ylläpitää Institute for Scientific Information on Coffee (ISIC).

Suomenkielinen sivusto
www.kahvijaterveys.fi

Englanninkielinen sivusto
www.coffeeandhealth.org

Lisätietoja:

Marleena Tanhuanpää
Johtaja, yhdistyksen asiamies
Kahvi- ja paahtimoyhdistys
puh. 09-1488 7222
marleena.tanhuanpaa@etl.fi

 
 
     
 
 
 

Kahvi- ja paahtimoyhdistys

Kahvi- ja paahtimoyhdistys edustaa Suomen johtavia kahvialan yrityksiä. Se on Elintarviketeollisuusliiton (ETL) alainen toimialayhdistys, joka on European Coffee Federationin (ECF) jäsen.

Yhdistyksen jäsenyritykset ovat: Oy Gustav Paulig Ab, Meira Oy, Suomen Nestlé Oy


Institute for Scientific Information on Coffee

Institute for Scientific Information on Coffee (ISIC) on vuonna 1990 perustettu voittoa tavoittelematon järjestö, joka keskittyy kahvia ja terveyttä koskevaan tutkimukseen ja tutkimustiedon jakamiseen. Suomessa ISIC:n yhteistyökumppanina toimii Kahvi- ja paahtimoyhdistys.

ISIC:n keskeisiä tehtäviä ovat 

  • kahviin ja terveyteen liittyvän tieteellisen tutkimuksen seuranta
  • tutkimustiedon kerääminen ja tieteellinen arviointi
  • riippumattoman tieteellisen tutkimuksen tukeminen
  • tasapainoisen tutkimustiedon jakaminen terveydenhuollon ammattilaisille

ISIC huomioi kaikessa toiminnassaan tieteellisen tutkimustyön etiikan. ISIC:n viestintä perustuu luotettaviin tutkimuksiin sekä tutkimusnäyttöön ja tutkimuksiin, jotka on julkaistu vertaisarvioiduissa tieteellisissä lehdissä tai muissa julkaisuissa.