Tutkittua tietoa kahvista

Elintarviketeollisuusliiton Kahvi- ja paahtimoyhdistys tarjoaa tutkittua tietoa
kahvista ja terveydestä terveydenhuollon ja ravitsemuksen ammattilaisille.

Image

Kofeiinin lähteet

Kofeiinia esiintyy luonnostaan noin 60 kasvissa, kuten kahvipavuissa, kaakaopavuissa ja teelehdissä. Kupillisessa suodatinkahvia kofeiinia on noin 85 mg.

Lue lisää
Image

Uusi tutkimus

Ylipainoisilla tyypin 2 diabeetikoilla runsaampi kahvinjuonti on yhteydessä vähemmän vakavaan ei-alkoholiperäiseen rasvamaksatautiin.

Lue lisää
Image

Kahvi ja ruoansulatuskanava -webinaari 13.4.2023

Kahvi ja ruoansulatuskanava -webinaari ravitsemuksen ja terveyden ammattilaisille 13.4.2023. Ilmoittaudu nyt!

Lue lisää
Image

Kahvi ja tyypin 2 diabetes

Tutkimusten mukaan 3-4 kupillista kahvia päivässä on yhteydessä jopa 25 % pienempään riskiin verrattuna siihen, että kahvia juodaan alle 2 kupillista päivässä.

Lue lisää
Image

Kahvi ja uni

Katso video, jolla tutkija kertoo videolla kahvinjuonnin vaikutuksista tarkkaavaisuuteen ja kognitiivisiin toimintoihin, kun uni jää vähäiseksi.

Lue lisää
Image

Kahvi ja ruoansulatuskanava

Mitä tutkimukset kertovat kahvinjuonnin yhteydestä ruoansulatuskanavan eri osien, kuten vatsan, ohutsuolen tai paksusuolen vaivoihin?

Lue lisää

Sisällysluettelo