Tutkittua tietoa kahvista

Elintarviketeollisuusliiton Kahvi- ja paahtimoyhdistys tarjoaa tutkittua tietoa
kahvista ja terveydestä terveydenhuollon ja ravitsemuksen ammattilaisille.

Image

Kofeiini

Kupillinen kahvia sisältää noin 75–100 milligramma kofeiinia, joka on kahvin tärkein ja eniten tutkittu fysiologisesti aktiivinen ainesosa.

Lue lisää
Image

Neurodegeneratiiviset sairaudet

Kahvin ja kofeiinin yhteydestä Alzheimerin ja Parkinsonin tauteihin sekä kognitiiviseen suorituskykyyn on julkaistu mielenkiintoisia tutkimustuloksia.

Lue lisää
Image

Uni

Ihmisten herkkyys kofeiinin vaikutuksille vaihtelee. Vaikutukset uneen riippuvat sekä ennen nukkumaan menoa että koko päivän aikana nautitun kofeiinin määrästä.

Lue lisää

Sisällysluettelo