Tutkittua tietoa kahvista

Elintarviketeollisuusliiton Kahvi- ja paahtimoyhdistys tarjoaa tutkittua tietoa
kahvista ja terveydestä terveydenhuollon ja ravitsemuksen ammattilaisille.

Image

Kofeiini

Kupillinen kahvia sisältää noin 75–100 milligramma kofeiinia, joka on kahvin tärkein ja eniten tutkittu fysiologisesti aktiivinen ainesosa.

Lue lisää
Image

Henkinen suorituskyky

Tutkijoita kiinnostavat kahvinjuonnin ja kofeiinin vaikutukset henkisen suorituskyvyn eri osatekijöihin, kuten tarkkaavaisuuteen, valppauteen tai työmuistiin.

Lue lisää
Image

Kahvi ja nestetasapaino

Mustasta kahvista yli 95 % on vettä, joten kahvinjuonti on myös tieteellisten tutkimusten mukaan osa nesteen saantia eikä aiheuta nestehukkaa.

Lue lisää

Sisällysluettelo